berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Hemelvaart

Het is Hemelvaart. Gisteren stond ik in zo’n lange rij bij de kassa in de Albert Heyn, dat ik een praatje maakte met de mevrouw van de kassa om te vragen of die rijen nu kwamen van hun reclameactie of door de supermarkt die net is dichtgegaan in Heerenveen. Ik deed boodschappen voor het avondeten. Het kwam door Hemelvaart, zei de caissière, we zijn dicht morgen. Daar en dan realiseer ik me dat Hemelvaart een echte feestdag is, dat dan de winkels dicht zijn en dat ik er geen boodschappen voor heb.


Hemelvaart is een onbekende feestdag, maar wel een belangrijke. Hemelvaartsdag is het feest waarop herdacht wordt dat Jezus opgenomen werd in de hemel. Het opgaan van Jezus naar de hemel brengt ons op aarde, bij ons eigen leven hier. Het bepaalt ons bij de begrensdheid van het leven op aarde en bij het mooie en heilzame ervan. Het ‘dauwtrappen’ van vroeger is daar een uitdrukking van. Met dauwtrappen loop je met blote voeten door de ochtenddauw die genezende krachten zou hebben. Dauwtrappen bepaalt je bij je voeten en het natte gras waarover je loopt. Het lopen op blote voeten brengt je letterlijk in contact met de aarde. Je richt je daarmee op de aarde in plaats van op de hemel. Het brengt je ook bij de gedachte dat de aarde zelf heilzaam kan zijn, dat er genezing en troost te vinden is, want aan de dauw waar je voeten doorheen lopen worden weldadige krachten toegekend.

Hier zijn twee tarotleggingen voor Hemelvaart:
Deze tarotlegging gaat over hoe het leven van Jezus doorwerkt in jouw leven: Tarotlegging voor Hemelvaart
Deze tarotlegging gaat wat er voor jou op aarde te vinden is: Hemelvaart
Tags: hemelvaart, tarotlegging
Subscribe

Posts from This Journal “hemelvaart” Tag

 • Tarotlegging bij Hemelvaart

  Bij de Hemelvaart gaat Jezus omhoog in een wolk. Als Jezus omhoog eenmaal gegaan is en onttrokken aan het zicht, blijven de leerlingen naar de hemel…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments