berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

De dag erna, bloggers over de Chileense mijnwerkers

Bloggers duiden het verblijf en de redding van Chileense mijnwerkers die opgesloten zaten in de mijn San Jose, vanuit hun eigen levensbeschouwingen en invalshoek. Hier volgen een paar blogs die ik volg en woensdagnacht en donderdag na hun redding, heb gelezen.

De Joodse Chassidische rabbijn Nechemia Schusterman (Chabad) schrijft dat de kompels het hebben uitgehouden omdat ze regels hadden en verantwoordelijkheidsgevoel ten opzichte van elkaar: The Miners are Free 

Mischelle Gonzalez Maldano, een Carribisch theologe, schrijft over de belangrijke rol die geloof speelde bij de mijnwerkers: "The 34th Miner” in Chilean Ordeal. 

Elizabeth Drescher, een expert op het gebied van sociale media en theologie, tweette een artikel uit de Globe waarin staat dat de mijnwerkers zorgden voor lichaam en geest: The Chilean miners’ victory of body and spirit. Zelf schrijft Drescher over deze gebeurtenis als de nieuwe spirituele realiteit, waarbij iedereen mee kan leven en bidden door de betrokkenheid die de digitale media ons geven: Chilean Mine Rescue: Real Live Streaming or Reality TV? 

James Wells, tarot-counselor vergelijkt het verblijf van de mijnwerkers met de mythe over de tocht van de soemirische godin Inanna naar de onderwereld, en eindigt met vragen, waar we deze tocht herkennen in ons eigen leven. Rescued Miners as Myth.
Tags: mijnwerkers, san jose
Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments