berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Achter Maria van Leeuwarden aan

Ik had niet gedacht dat ik de familie mee zou krijgen naar de Mariaprocessie in Leeuwarden. Ze zaten tot 11.30 in de kerk. Voor de eerste keer in 500 jaar zou er 's middags een processie door Leeuwarden gaan, van de ene kerk naar de andere kerk. Meegenomen werd 'Maria van Leeuwarden', een heel oude Maria van donker hout. Maar toch, coen_wessel wilde mee.

Ik had ook niet gedacht dat we echt mee zouden gaan lopen, we zijn tenslotte protestants. We gingen vooral even kijken. Maar we waren direct gewonnen toen we op het kerkplein aankwamen waar de stoet zou vertrekken. Een fotografe van de parochie, waar we naast stonden, vertelde over de tocht. Dat het belangrijk is dat de kerk zichtbaar is in de stad, dat het de parochianen zo goed doet, en dat het wel een jaar voorbereiding heeft gekost om het voor elkaar te krijgen. Vaandels, vlaggen, wierook, misdienaars, de bisschop en Maria van Leeuwarden in plexiglas omringd door lelies, we liepen er met plezier achteraan.

        

      

      

      

          

    
Tags: maria
Subscribe

 • Teveel en te weinig

  Waar heb ik teveel (1) en waar heb ik te weinig (2) van? Mijn ‘teveel’ is vier van staven, de linkerkaart op de foto. Met deze kaart…

 • Franciscus en Clara - tarotlegging voor relaties

  De kaarten van deze tarotlegging bieden je een andere, verrassende manier van omgaan in een relatie die niet goed loopt: met je partner, een…

 • Dank, kamer

  Op de laatste dag in mijn werkkamer, waar ik twee jaar lang de vervolgcursus tarot schreef en later tarotcursussen gaf. Dank, kamer!

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments