berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Een onhandige ridder op een angstig paard

Vandaag komt dochter (13) thuis uit New York. Ze heeft er op de Hudson gevaren met het replica VOC schip de Halve Maan. Sociale stage van school. Met 6 Amerikaanse leerlingen en 6 uit Heerenveen hebben ze het schip draaiende gehouden en gezorgd dat het vaarde: anker ophalen, achter het roer, wc schoonmaken (ieder uur), zeilen vastmaken in het want, en om de beurt iedere nacht een uur ankerwacht lopen. Ze vaarden de Hudson op, net als vroeger het echte VOC schip de Halve Maan deed.

Gisteren sms’te dochter uit Manhattan. Hun laatste dag, in Manhattan. “Ik ben nu bij het Empire State Building. Komen jullie me met de auto halen?”

       

Om 14.00 komt ze aan op Schiphol. Vanmorgen trok ik een tarotkaart met de vraag: “Wie ben ik vandaag?” Ik hoopte op een moederlijke kaart: op de Keizerin of de Koningin van Pentakels. En wat trek ik? De Ridder van Zwaarden, een onhandige. Eén die stuntelig met zijn zwaard zwaait en op een angstig paard zit.

Klopt wel. Want, hoe zal ze terugkomen?  
Tags: dochter, half moon, ridder van zwaarden, spiral tarot
Subscribe

 • Onderkant Kerkleraressenjurk

  Onderkant Kerkleraressenjurk, gemaakt voor de Nacht van de Theologie 2011, gemaakt om vrouwelijke theologes letterlijk zichtbaar te maken. De jurk…

 • Prints in spiegelbeeld

  Prints op papier in spiegelbeeld, worden uitgeknipt en later op een lap katoen gedrukt met een hete strijkbout. Dit is Theresia van Lisieux.

 • Hanger Catharina van Siena

  Hanger Catharina van Siena, op het tule, kerkleraressenjurk.

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments