berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Feestdag van St. Monica van Thagaste (332-387)

St. Monica van Thagaste was de moeder van de beroemde kerkvader Augustinus. In zijn jeugd en jonge jaren moest Augustinus niets hebben van het geloof en Monica drong onophoudelijk op zijn bekering aan. Om van haar af te zijn, loog hij over de vertrektijd van zijn schip naar Rome uit Afrika, waar hij woonde. Maar Monica was niet onder één gat te vangen. Ze nam een ander schip en reisde hem achterna. Uiteindelijk bekeerde Augustinus zich.

De voorspraak van St. Monica wordt vaak ingeroepen als kinderen verkeerde wegen gaan. Daar is de vraag om een tarotkaart bij te trekken op geïnspireerd. Wat doe ik als mijn kind een verkeerde weg in slaat?

Welaan, zie de tarotkaart die ik getrokken heb: een kat likt stiekem van een schotel melk. Dat is mijn kind die de verkeerde weg op gaat En wat doe ik? Ik ga er met de bezem op af.

          

Mijn kaart is vijf van bekers uit de Fantastic Menagerie Tarot. De vijf volgt op de vier. Bij het oneven getal vijf is die rust en de inertie van de symmetrische vier doorbroken. Alle kaarten met het cijfer 5 in de Kleine Acana zijn uitdagingen die vragen om een nieuwe houding en om nieuwe zingeving.

Of mijn bezem zal helpen?

Literatuur: Woodeene Koenig-Bricker 365 Saints, HarperCollins 1995
Tags: fantastic menagerie tarot, heiligen, vijf van bekers
Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments