berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

Schelpen en munten“Schelpen gevonden.” Wat houd ik in mijn handen? Dit is de vraag voor mijn tarotkaart voor vandaag.

          

De tarotkaart die ik trek is negen van munten (pentakels) en komt uit de Bosch Tarot. Het spel is geïnspireerd door het surrealistische werk van Jeroen Bosch.

Soms trek ik een tarotkaart waarvan de afbeelding lijkt op de foto bij de vraag. Ook nu weer. De schelpen in de de hand van het kind op de foto lijken wat op de verzameling munten in de mand van de man op de tarotkaart. Ze zijn beide plat, licht van kleur en liggen op elkaar gestapeld.
 
           

De munten en schelpen lijken op elkaar, maar ze zijn ook verschillend. De schelpen in de hand van het kind hebben de vluchtige kostbaarheid van het moment. Hun waarde ligt het plezier van het zoeken op het strand. Eenmaal gevonden komen de schelpen op een vensterbank te liggen, herinnerend aan het strand in de zomer, en uiteindelijk raken ze verloren achter in een kast.

De munten in de mand van de man op de tarotkaart hebben een ander soort waarde. De negen munten op deze kaart staan voor wat er verworven is aan rijkdom, goederen en veiligheid. Ze laten ook de vaardigheden en het zelfvertrouwen zien dat in de loop der jaren opgebouwd is. De waarde van de munten is materiëler, blijvender dan die van de schelpen.

Ik houd de munten van de tarotkaart in mijn handen en niet de vergankelijke schelpen. Ik heb de tarotkaart als antwoord getrokken op de vraag naar wat ik in mijn handen houd. Al zijn ze verschillend, ik wil ik de schelpen en de munten niet tegen elkaar elkaar uitspelen.

Het hebben van geld, bezit, zelfvertrouwen, en vaardigheden is belangrijk. Maar dat wordt allemaal pas echt zinvol als je daarvan geniet, zoals bij het zoeken en vinden van schelpen aan het strand.
Tags: bosch tarot, negen van pentakels, strand en zee met tarot
Subscribe

 • Sint Petrus

  Rozen in juni - elke dag een vraag voor een tarotkaart Petrus was een leerling van Jezus. Hij verried Jezus en stichtte de kerk. Hij was de eerste…

 • Kattestaart

  Rozen in juni - elke dag een vraag voor een tarotkaart Kattestaart is een plant die in juni bloeit. Je vindt hem aan de waterkant. Men zegt wel dat…

 • Hommelehèiji

  Rozen in juni - Elke dag een vraag voor een tarotkaart De Gewone dophei is een vroege zomerbloeier. Het is een belangrijke nectarplant voor hommels.…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments