berthevansoest (berthevansoest) wrote,
berthevansoest
berthevansoest

De zee

“Een duin op om naar de zee te gaan is flink klimmen. Je ziet enkel pad en duin voor je. Ben je bovenop het duin, ligt plotseling de zee voor je. Om een kaart bij te trekken: welk moois zie je over de duinen? (positief duiden).”

    

Als antwoord op deze vraag trek ik de koning van bekers uit de Tarot of the Secret Forest. Koningen in de tarot zijn de baas over de kleur (afdeling) waartoe zij behoren. Deze koning regeert over de wereld van de bekers, de wereld van het gevoel, dromen, fantasie en heling. 

      

Het eerste wat ik zie is de zee die wild opspeelt rond de koning op de kaart. De zee met z'n wilde golven symboliseert de heftig schommelde gevoelswereld, het duistere, schemerige gebied van de dromen en de fantasie waar visioenen en ideeën uit voortkomen.

Het tweede dat ik ontmoet is de koning zelf. De koning lijkt opgerezen uit de golven, het witte schuim nog rond zijn hoed en kraag van zijn jas en hij staat met zijn voeten in het water. De koning is verbonden met de zee, maar niet helemaal. De koning staat voor datgene wat sturing geeft aan de gevoels- en dromenwereld. Hij staat rechtop en heeft een staf in zijn hand. Ik vind hem wat lachwekkend, maar dat doet 'ie wel.

Dromen, gevoelens en visioenen en het instrument om daar vorm en richting aan te geven is het moois dat ik zie als ik helemaal het duin ben opgeklommen.

En ik ga vandaag echt naar de zee!

Vraag uit: Strand en zee met tarot
Tags: koning van bekers, strand en zee met tarot, tarot of the secret forest
Subscribe

 • Clara van Assisi

  Het is vandaag de feestdag van Clara van Assisi. Ik trek een kaart met een vraag, geïnspireerd door haar leven. Clara van Assisi besloot…

 • Grootste schat

  10 augustus is de naamdag St. Laurentius van Rome (258). Ik trek een kaart bij een vraag uit de serie augustus met de heiligen en tarot. Laurentius…

 • Geloof en spiritualiteit in een catacombe en in de huis van het Witte Konijn

  Hoe verrassend is het trekken van kaart altijd weer, en een uitdaging, want vaak lastig te interpreteren en soms pijnlijk. Vandaag ook. Vandaag trok…

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments